Scheidsrechter

Harold Bergsma

Opstelling

Het is woensdag 16 september 18.00 uur

De start van de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen voor de JO15-2. Vandaag was Drachtster Boys JO15-3 de tegenstander van dienst. Op papier een altijd lastige tegenstander die bekend staan om fysiek goede voetballers. Dat we het vanavond niet cadeau zouden krijgen wisten we al aangezien onze tegenstander een klasse hoger speelt, onze 1e bekerwedstrijd wonnen we met 0-15 van ONT Opeinde maar vanavond stond onze eerste echte serieuze test te wachten.

Onder leiding van de scheidsrechter van dienst de heer Bergsma ging om precies 18:00 uur de bal rollen op sportpark Wiarda. Als snel bleek dat het een fysiek zware pot zou worden. De opdracht die Floyd en ik de spelers meegaven was simpel, druk zetten en de tegenstander het zo moeilijk mogelijk maken. Vrijwel direct resulteerde dat in een aantal keren balverlies van de tegenstander waardoor wij konden aanvallen. De eerste echte doelpogingen kwamen rond de 10e minuut.

Drachtser Boys wist zich even geen raad met de aanvallende snelheid die vanaf onze flanken opkwamen, daardoor kwamen we een paar keer heel gevaarlijk voor de goal van de tegenstander, helaas waren we net niet scherp genoeg om deze buitenkansjes af te ronden. 15 minuten voor rust dachten we op voorsprong te komen door een inzet uit een corner. Niraj legde de corner klaar voor Christiaan en die tikte de bal er mooi in, helaas voor ons werd de goal (overigens terecht) afgekeurd wegens een overtreding. Vlak voor het rustsignaal was er dan de verlossende en zeer verdiende 1-0. Rowan werkte de rebound knap binnen bij de 2e paal. Waardoor wij verdiend gezien het spelbeeld en de inzet met een voorsprong de rust ingingen. Voor ons een fysiek zware 1e helft maar er werd hard gewerkt, goed samen gewerkt. Onze keeper Rhandy had weinig te doen gehad.

Na een kleine peptalk en de limonade in de rust gingen we weer fris het veld op. Om zeker te zijn van de winst moesten we er zeker nog 1 of 2 inprikken. de opdracht voor de 2e helft, ons niet laten verleiden tot overtredingen of mee laten trekken in het fysieke en soms erg frustrerende spel van de tegenstander. Kortom koppies erbij en voetballen. We hebben rhandy gewisseld voor Damian, zodat beide keepers een helft speeltijd kregen.

Dat drachten hier niet wou verliezen was duidelijk, ze schoten furieus uit de startblokken waardoor we ons zelf weer even goed moesten organiseren, al snel hadden we dat voor elkaar. De verdediging onder leiding van Youri stond als een huis, Lucas ( net terug van een zware blessure) speelde ook enorm goed en was overal te vinden. Steeds meer begonnen we het heft in handen te krijgen, de aanvallen en combinaties gingen steeds soepeler. Kayan werkte keihard en gaf een paar hele mooie steekballen op Niraj en Boris waardoor die al snel regelmatig voor het doel te vinden waren van de tegenstander. Steeds sneller en vaker begonnen onze middelvelders en aanvallers de combinaties op te zoeken waardoor er mogelijkheden kwamen. Dat resulteerde al snel in de 2-0, Boris schoot verwoestend raak van buiten de 16.

Vanaf dat moment ging het allemaal wat soepeler, Rowan werd steeds vaker op pad gestuurd op de brommer om Niraj in stelling te brengen. En 5 minuten na de 2-0 kregen wij een corner, toen was het Niraj die met een strakke halve omhaal de 3-0 maakte.

Drachtster Boys ging wel door met voetballen en ze lieten hun hoofden niet zakken, dat resulteerde in een aantal grote kansen die door Damian goed gepakt werden. Weer stond de verdediging als een huis met Lars, Youri, Jelmer, Ryan en Nils als invaller. Het middelveld met Julan (gelegenheids middenvelder), Stijn en Dennis bleef driftig combineren om de aanvallers in actie te laten komen. Christiaan deed het super op de rechtsbuiten en hard werken loont, door de grote inspanningen van het team kon Niraj 5 minuten voor tijd de beslissende 4-0 binnenwerken.

Al met al een enorm goede teamprestatie tegen een lastige tegenstander. Veel leer momenten gehad voor ons als team en coaches, maar erg trots op het resultaat.

Op naar zaterdag, thuis wederom op sportpark Wiarda om 9:00uur, om onze 1e competitie wedstrijd te spelen tegen Hurdegaryp JO15-1.

Voor nu rest mij alleen maar een stuk trots. op dit team en het resultaat.