14 september 2019 10:30

Scheidsrechter

Alex Bergsma

opmerkingen

LEEUWARDEN – Op een mooie nazomerse dag stond de wedstrijd FVC JO13-1 – Sc Bolsward JO13-1 op het programma. De laatste wedstrijd in de beker zal voornamelijk bestaan uit met een goed gevoel de competitie in gaan. Achteraf zal blijken dat vooral FVC met een goed resultaat de competitie in gaat. Het is een heerlijk zonnige dag en de temperatuur zou lekker gaan stijgen deze ochtend. 9.30 werden de spelers verwacht en konden rustig omkleden. De staf s. vogelzang en k. nijp bespreken de wedstrijd van Cambuur van de avond er voor nog even door waarna de spelers er klaar voor waren en de bespreking begon. De volgende opstelling werd het veld in gestuurd. In de warming up bleek T. Jaarsma toch teveel last te hebben van zijn hamstring en werd er geen risico genomen. Ralph werd toegevoegd aan de selectie van JO13-2. Van der geest staat op goal. Achterin van rechts naar links; A. Mulder, B. Compagne, S. Zuidema, A. Weda (c) Op het middenveld geen verassingen; M. van Drogen, T. Wijkstra en L. Vogelzang. Voorin van rechts naar links; M. Scheepstra, M. Godje en T. Borger Op de wissel terug van kamp J. de Jong en Ralph. De wedstrijd was net begonnen toen Nijp en gelegenheid staf member T. Jaarsma net op het bankje gingen zitten. L. Vogelzang krijgt de bal ziet Borger diep gaan geeft de bal tussen door waardoor Borger 1 op 1 staat met de keeper van Bolsward. Borger faalt niet en na 25 seconde staat FVC met 1-0 voor. Er werd goed gevoetbald en eigenlijk kwam FVC niet in de problemen. Na 14 minuten was het Vogelzang opnieuw die de bal over de verdediging heen neer legt, Borger opnieuw 1 op 1 en opnieuw zal die niet falen 2-0. Na 23 minuten opnieuw een situatie Borger gaat diep krijgt de bal maar deze keer schiet hij tegen de paal. Nog 2 momenten gaat de bal over de FVC verdediging heen maar van der Geest pakt beide ballen. Rust stand 2-0 voor FVC. In de rust ging het voornamelijk over het spel. Het mocht nog wat rustiger en vooral de laatste 10 minuten waren wat aan de slordige kant aldus de spelers. De tweede helft was begonnen en was al een stuk verzorgder vergeleken met de laatste 10 minuten van de eerste helft. Na 43 minuten was daar dan ook Vogelzang 1 op 1 met de keeper na een knappe actie en maakte de 3-0. Het moment ook voor Ralph om zijn debuut te maken in de O13-1. Na een schitterende aanval die begon bij de rechtsachter van FVC en eindigde; al dan niet wat gelukkig, voor de voeten van Ralph, Ralph deed een droog schot in de linker onder hoek en in minuut 53 was het 4-0. Wedstrijd gespeeld. 55ste minuut werd Wijkstra met een publiekswissel naar de kant gehaald alleen vergat hij voor al die supporters te klappen dit zou die de volgende keer wel doen uiteraard, via deze weg wil hij de supporters alsnog bereiken. Nijp en Jaarsma schudden elkaar de hand en zeggen; ‘zo die punten hebben we binnen’. Het goede gevoel word mee genomen naar de competitie die volgende week begint. Dan zal FVC thuis aantreden tegen Wolvega, graag zien wij jullie dan weer langs de kant.

Opstelling

LEEUWARDEN – Op een mooie nazomerse dag stond de wedstrijd FVC JO13-1 – SC Bolsward JO13-1 op het programma. De laatste wedstrijd in de beker zal voornamelijk bestaan uit met een goed gevoel de competitie in gaan. Achteraf zal blijken dat vooral FVC met een goed resultaat de competitie in gaat.

Het is een heerlijk zonnige dag en de temperatuur zou lekker gaan stijgen deze ochtend. Om 9.30 uur werden de spelers verwacht en konden ze rustig omkleden. De staf S. Vogelzang en K. Nijp bespreken de wedstrijd van Cambuur van de avond er voor nog even door waarna de spelers er klaar voor waren en de teambespreking begon.

De volgende opstelling werd het veld in gestuurd. In de warming up bleek T. Jaarsma toch teveel last te hebben van zijn hamstring en werd er geen risico genomen. Ralph werd toegevoegd aan de selectie van JO13-1.

• Van der geest staat op goal.
  • Achterin van rechts naar links; A. Mulder, B. Compagne, S. Zuidema, A. Weda (c)
  • Op het middenveld geen verassingen; M. van Drogen, T. Wijkstra en L. Vogelzang.
  • Voorin van rechts naar links; M. Scheepstra, M. Godje en T. Borger
  • Op de wissel terug van kamp J. de Jong en Ralph.

De wedstrijd was net begonnen toen Nijp en gelegenheid staf member T. Jaarsma net op het bankje gingen zitten. L. Vogelzang krijgt de bal ziet Borger diep gaan geeft de bal tussen door waardoor Borger 1 op 1 staat met de keeper van Bolsward. Borger faalt niet en na 25 seconde staat FVC met 1-0 voor. Er werd goed gevoetbald en eigenlijk kwam FVC niet in de problemen. Na 14 minuten was het Vogelzang opnieuw die de bal over de verdediging heen neer legt, Borger opnieuw 1 op 1 en opnieuw zal die niet falen 2-0. Na 23 minuten opnieuw een situatie Borger gaat diep krijgt de bal maar deze keer schiet hij tegen de paal. Nog 2 momenten gaat de bal over de FVC verdediging heen maar van der Geest pakt beide ballen. Rust stand 2-0 voor FVC.

In de rust ging het voornamelijk over het spel. Het mocht nog wat rustiger en vooral de laatste 10 minuten waren wat aan de slordige kant aldus de spelers.

De tweede helft was begonnen en was al een stuk verzorgder vergeleken met de laatste 10 minuten van de eerste helft. Na 43 minuten was daar dan ook Vogelzang 1 op 1 met de keeper na een knappe actie en maakte de 3-0. Het moment ook voor Ralph om zijn debuut te maken in de JO13-1. Na een schitterende aanval die begon bij de rechtsachter van FVC en eindigde; al dan niet wat gelukkig, voor de voeten van Ralph. Ralph deed een droog schot in de linker onderhoek en in minuut 53 was het 4-0. Wedstrijd gespeeld. 55ste minuut werd Wijkstra met een publiekswissel naar de kant gehaald alleen vergat hij voor al die supporters te klappen. Dit zou hij de volgende keer wel doen uiteraard, via deze weg wil hij de supporters alsnog bereiken. Nijp en Jaarsma schudden elkaar de hand en zeggen; ‘zo die punten hebben we binnen’.

Het goede gevoel word mee genomen naar de competitie die volgende week begint. Dan zal FVC thuis aantreden tegen Wolvega, graag zien wij jullie dan weer langs de kant.