Datum

31 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Prachtig gelegen sportpark. Je zou zo voor, na of tijdens de wedstrijd met je vrouw of vriendin  de bossen kunnen in struinen. Even aan de natuur ruiken en aan je vriendin of vrouw. Scheidsrechter Sjoukje de Jong vraagt waarom de opstelling nog niet is prijsgegeven. Ik zei dat doen we pas bij de aftrap om Gomos te misleiden. Nee onze 1e keeper is nog onderweg, komt wat later,is de weg kwijt. Oh zegt Sjoukje maar dan stel je um toch niet op ? Ik zei ja dat is ut, bedankt Sjoukje ik vertel ut directs onze trainer want die komt er niet uit. Kevin Kingma keept nu en ochtends ook met het 2e meegedaan en rijdt toch maar even met Francisco ook van ut 2e naar Norg.

FVC start voortvarend op het moeilijk bespeelbare veld en daarom loopt Gomos ook 2 wedstrijden achter. In de 1e minuut al gevaar. Rick van Loon onderuit,Mickey Reitsma een bal in de korte hoek gepakt door de keeper. De 7e min Rick van Loon alleen op ut doel af na een half geraakte terugspeelbal van de aanvoerder, naast. En een minuut later kopt Jesse Wijbenga bij de 2e paal net naast. In de 18e min een Gomos aanvaller gevaarlijk door en in de 16 gaat ie a la Nerez zomaar liggen. Sjoukje wuift en lacht deze schwalbe weg. FVC staat als een huis, achterin resoluut wegwerken van de bal, hardwerkend middenveld met een excellerende en op en neergaande Yari Terpstra en hij is niet eens op de E bike van CyclingWorld. Een ieder werkt zich ut snot voor de ogen, af en toe na aandringen van trainer Gerard Hiemstra. Wat een aanval over een paar schijven de 35e min. Dit ging zelfs te snel voor 2 van ut arbitrale trio. Mickey, Robin en Jordy van Loon met een prachtige pass naar de 2e paal waar Leon Faber opduikt en inschiet. Leon moest zijn man nog voorbij en stond dus niet buitenspel en dat vonden een 20 tal Gomos supporters ook. Jammer dat zij niet appelleerden want dan had Sjoukje misschien nog wel naar dat scherm gekeken en de bal goedgekeurd en de 1e assistent geel gegeven. Robin Hollander met een hard schot over de grond net naast vlak voor rust. Een ieder in zijn sas tijdens de thee. FVC eindeluks eens weer aant voetballen. Inzet, concentratie, mekaar helpen, niet eikele op mekaar en op de scheids en dat was ook mijn praatje voor de wedstrijd. Sjoukje houdt daar niet van. Alleen Robin en Rick kunne dat niet de hele wedstrijd volhouden en lopen tegen geel aan. Vind ik knap. Vorige week 4 x voor ouwehoere.

In de 47e min Leon knap door over links en een schot tegen de keeper aan. Directs de tegenstoot en de enige aanval welke kansrijks is voor Gomos in de hele wedstrijd belandt na een korte scrimmage langs een 6 tal benen in de goal 1-0. Een domper maar de mouwen worden opgestruipt... oh uittenue korte mouw ? Rick van Loon keihard schot op de vuisten van de keeper in de 53e min. FVC gelooft er in. Gido Boontjes terug van een blessure met een perfecte corner en Jesse Wijbenga heeft een goeie kop en kan ook goed koppen 1-1. Zijn vader Wietze waar ik mee speelde, alleen int veld he… ging nooit naar voren met een corner want dat was  geen kopper. Zijn haar raakte dan in de war. Wietze dichtte wel altijd alle gaten die vielen tijdens de wedstrijd. Op de Hemrik destijds de konijneholln.

Met de VAR vandaag hadden we 3 punten. Maar waar gaat dan heen ? Spel ligt lang stil, soms wel 7 a 8 minuten en ook tijdens het spel later nog es rare beslissingen, zie maar naar Vitesse tegen Heerenveen, ipv 3-1 staat ut 2-2. Ut komt nog es zover dat bij een ruststand van 0-2 de scheids voordat ie thee gaat drinken eerst naar dat scherm loopt omdat de 1e assistent alsnog aangeeft dat de thuisspelende ploeg een foutieve ingooi heeft in de 7e minuut waaruit ut uitspelend team in balbezit komt en daaruit de 0-1 maakt. Die ingooi was foutief omdat die speler duidelijk met zijn voet in ut veld stond. En de assistent noemt ook direct daarop de 0-2 in de 42e min die niet terecht is omdat de speler van de thuisspelende ploeg een overtreding maakt op ut middenveld door even ut shirt vast te houden waardoor die speler van ut uit team een ietsje uit balans raakt en hij zelf die bal half raakt waardoor ie zelf niet scoort maar zijn rechtsbuiten wel. De scheids wacht vervolgens na de rust de spelers op. Hij maakt die VAR beweging , wijst naar ut grote scherm die van 0-2 op 0-0 springt, trekt 1  gele kaart voor ut vasthouden en geeft vervolgens aan dat ut thuisspelende team de speler die gewisseld werd na die foutieve ingooi er weer in mag. Die heeft inmiddels gedoucht maar de scheids geeft aan dat er op hem wordt gewacht zodat ie zich weer kan omkleden om vervolgens die 2 e helft weer mee te doen.