Verslag Grapke | FVC - @FCAssen

FVC 1 (zon)

3 - 0

FC Assen 1 (zon)

29'
Mick Reitsma (intikker)
51'
Kalvin Robert (intikker)
76'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse F

Datum

2 december 2017 19:30

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Zaterdagavond heerlijk avondje is gekomen voor de meeste families en wij gaan daar ook van uit tegen VV Assen. Het hele middenveld naar de filistijnen vergeleken met de wedstrijd tegen Hoogeveen. Cheriel, Gido en Brent deze week geblesseerd en Hollie al een tijdje aan de kant.
Karst Wouda en Jesse Wijbenga in de basis en spelen hartstikke goed. Spoelstra is vlaggenist en gelukkig spelen we vnl op de helft van FC Assen……FVC in de aanval en de meeste meters maakt onze keeper Sande Schaafsma. Die heeft het koud en loopt 144 x in de breedte vanuit de 16 meter. Het duurt tot de 30e min voordat Rick van Loon het doel weet te vinden 1-0. Het staat achterin bij FVC als een huis met in het centrum Rene Hoen en Jesse Wijbenga. Mickey Reitsma in de basis, is weer heel heel actief met mooie bewegingen en nog actiever Kalvin Robert te sleuren, storen,verdedigen, niet kapot te krijgen.

Mick is scherp voor de goal en maakt de 2-0 in de 2e helft en Rick van Loon met een sublieme lob naar de 2e paal waar Kalvin in kan tikken 3-0. We vieren deze overwinning en niet alleen. VV Assen met een Wu; Mansaraij; Aref ;Rabhi; Ahmed ; Sarkino ; Demerci ; Hut en Hoving wat een verschillende culturen en denk je die lui nemen een bakje thee en een Fristi met een rietje en dan op weg weer naar ASssen niet ? Mooi niet !
Wat een feest ! Een Molukker of om mij een Syrier van Assen 1 met microfoon en kent suwat alle Hazes liedjes uit zijn hoofd. Geef Mickey Reitsma en Rene Hoen ook die microfoon, DJ Siegie van Visclub ’t Dobbertje aan de knoppen en we gaan nog niet naar huis, nog lange niet. Machtige avond. Zo moet het toch in het leven. Werke, geniete van je familie en vrienden en je sport op deze manier beleven.
Dan word je niet vrolijk van zo’n Trump die de hele wereld weer op zijn kop zet door Jeruzalem als de hoofdstad van Israel te “bombarderen”. Het hele Midden Oosten in rep en roer en het was er nog zo rustig de laatste tijd, hooguit 1 dooie en 14 aanslagen in de 4 uur…… Die Palestijnen die 3 dagen van woede oproepen. Furdomme ze kenne beter 3 dagen van rouw afroepen want Johnny Halliday is dood. Wie kent niet “Pour moi la vie va commencer en revenant dans ce pays “ prachtsong en zou voor die Palestijnen helemaal van toepassing zijn. Nee zegt jullie niks ? Ok snap ik voor mij is het ook 44 jaar geleden die Franse les van Moeke Wiersma. Vertaald: Voor mij gaat het leven beginnen als ik terug keer in dit land. En deze dan altijd mooi over de avonturier Slim Kerrigan “ Slim Kerrigan fume un pipe et la femme fume le pipe de Slim Kerrigan “ ( Slim rookt een pijp en de vrouw pijp..nee rookt aan de pijp van Slim ).
Afijn weer een mooi zooitje ellende in het Midden Oosten aangewakkerd door die Trump en komt natuurlijk ook nooit meer goed met die verschillende religies. Ze hebben allemaal het licht gezien maar niemand gunt mekaar het licht in de ogen. Ik zie met FVC alweer uit naar de volgende wedstrijd. Eerst spannende strijd tegen de Lakskuunen en dan met mekaar ontspanne , net als met vv Assen aan ut gerstenat, microfoontje hier, microfoontje daar, daar doen we ut voor.

Met vriendelijke spo(r)tgroet,

Grapke

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!