Mannen zondag, 1, Hoofdklasse C

14 december 2014 14:00

Scheidsrechter

Kloeze, J. te

Zondagmorgen een uur of 10.00 en de vrouw vraagt "wat denkst wat ut wudt?" Ik zei ik hoop een kleine nederlaag 2-1 ofsuh maar ken oek sumar een nulletje of 6 wudde want Sneek scoort iedere week een zoot goals en wij staan tenslotte onderaan en zij bovenaan. Nog voor de wedstrijd al ge-eikel over het shirt van onze keeper Tjibbe Hansma, niet zwart en niet wit, denk niet zwart denk niet wit ??denk niet zwart-wit?? iemand riep je hoort niet bij ons ?? denk goed na aan welke kant je staat ?? ... Tjibbe Hansma niet bij ons? Tjibbe is de vervanger van onze geblesseerde keeper Sander Schaafsma ja. Sander die al heeft aangegeven dat ie het trainingskamp Marbelja niet voorop loopt, dat ie weer in het 1e wil keepen als ie fit is. Wel voorop loopt met die duurloopjes maar niet voorop in het uitgaansleven, de jetset van Marbelja wat Sander anders altijd wel doet.

Zwart shirt mag Tjibbe aan maar weer niet zijn witte kousen... wat een regeltjes en in het betaalde voetbal zie je het arbitrale trio in gele shirts en de keeper ook... 6 minuten voor de wedstrijd moeten we het veld op. 6 minuten Hollie raakt wat geiiritteerd door al dat geflikvlooi en wil 7 minuten later het veld op want zonder ons beginnen ze nooit... oefenmeester 1 leerstof blz 128.

De 1e 30 min. en geloof ik in feite niet wat ik zie. FVC gaat ervoor met veel druk naar voren en schept zich een aantal leuke kansen. Een trekbal van Hoen belandt wat ongelukkig tegen de hand van een Sneek verdediger in de 16 maar vooruit niet met opzet hoewel ik veel scheidsen wel die bal op de stip zien deponeren, kijk nog maares alle samenvattingen na van Ajax als het niet loopt en dan pardoes een Blom of Guuzuubuukie zo'n presentje weggeven.... voor 020 hè nooit tegen.
1 minuut later een geforceerde spel voortzetting van de Snekergoalie van der Meulen in de voeten van Robin Hollander die helaas over schiet. Een mooie combinatie Hollander, Tankink en Hoen die vrij voor de Sneker goal de bal van zijn borst laat springen. Hoen snapt er selluf niks van omdat hij vindt dat ie die bal altijd controleert en dat is logisch als je op zaterdag 5 Buitenlandse wedstrijden achter mekaar ziet en avonds nog eens alle samenvattingen. De 1e Sneker kans ontstaat in de 26e minuut. Een vrije trap en ben ik blij dat niet Derguti die bal neemt maar Erik Nederhoed. De bal gaat 25 minuten over en 25 mtr naast. In de 28e min. een indraaiende vrije trap van Wesley Tankink en Robin Hollander geeft het laatste tikje met de kop 0-1. Een 10 min voor rust 4x een beslissing in ons nadeel en het overkomt ons vaker dat we dan een tegengoal krijgen.
Nu niet en we gaan de rust in en vraag ik me af hoe ut kan dat wij onderaan staan want we zijn beter dan Sneek.

Sneek zet aan begin 2e helft, scoort bijna de 1-1 maar in de tegenstoot de achterhoede van Sneek uiteen gespeeld en Robin Hollander rondt fraai af 0-2. FVC blijft gegroepeerd spelen met veel durf naar voren. De 0-3 weer een uitgespeelde aanval in de 68e min. en de maker is 1 van de besten vanmiddag Jehannes Meyer. Zijn draai gevonden die Jehannes komend van Rijperkerk een 3e klasser, top spelend. Hollie en Arno brengen A junior Rick van loon (17) in en Karst Wouda (19) die een beroerde week (schoonvader slechts 54 jaar) achter de rug heeft. Beide balle moeiteloos mee.

Robin Hollander maakt vanmiddag een hattrick door de 0-4 te maken. Een geweldige prestatie van FVC vanmiddag, als team gevoetbald, erin geloofd vanaf het begin wat de trainers Arno en Hollie hun steeds heeft voorgehouden, winst zit erin.
Vorige week zei ik ut al... die 3e helft is voor ons, life muziek en dan zijn wij op ons best en laten we dan ook nog de punten mee nemen naar Leewaddn. Sneek-Leewaddn 20 minuten.... pffff 21.00 uur thuus... die bank is voor mij.