Verslag Grapke | FVC - SVBO

FVC 1 (zon)

1 - 3

SVBO 1 (zon)

75'
...
85'
... (penalty)
90'
...

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse F

Datum

24 maart 2018 20:00

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

"Zaterdagavond zijn we weer vrij"
"De hele avond voor jou en mij"

"Onder de sterren zeg ik jou zacht"
"Dat ik bij je blijf de hele nacht…la la laaaaalala..."

Het scheelde niet veel. Ongeveer 03:00 uur thuis. Bij FVC weg la la la laaaaaaalaaaaa. Anne Hazes in TOPvorm…”ut is stil zonder jou en toch blijf ik……… Een beetje Verliefd la laaaaa “, Marco TC zingt TOP en ook die gast van onze tegenstander SVBO….1 en al levensliederen…. Veneboer heet ie geloof ik, Ralf of Rudolf Veneboer.

Er is geen verliezer vanavond zo lijkt het wel. In de 5e minuut Leon Faber vrij voor doelman Lennon Ebeltjes. Lennon keert met de voet. Lennon keert ook in 1e instantie de inzet van Leon in de 17e min maar Robin Hollander de spits is erbij om de 1-0 in te tikken. Ik geloof de 22e min als ik achter de SVBO goal sta op weg richting thee. Brent Wijbenga helemaal vrij gespeeld door een snelle FVC combinatie voor Ebeltjes maar Brent doet het met de binnenkant voet en Ebeltjes ruikt waar die bal naar toe gaat en pakt vrij simpel. Door Ebeltjes hoeft die buschauffeur die bus niet te starten want SVBO had binnen 25 minuten weer in die bus kunnen zitten op weg naar Barger Oostervelt maar mooi niet want FVC ging ook pas in de 1e wedstrijd om een uur of 1 weer richting Ljouwert want ut was me daar op die zaterdagavond toch gezellig. Jeffrey Hollie schiet in de 30e min van dichtbij ook nog es hard over. FVC speelt werkelijk hartstikkene goed die 1e helft. Aanvallen op snelheid. Ik dacht eerst ik zit naar Barca tegen Trynwaldn- zat te kijken, zo makkulluk snijden we door die SVBO defensie alleen we laten de kansen liggen.

Jeffrey Hollie eraf in de rust en de rust in de ploeg is weg. FVC loopt alleen maar achteruit. SVBO al de 1e kans in de 53e min maar Sander Schaafsma pakt de slappe inzet. Een vrije trap richting 2e paal in de 75e min. FVC grijpt niet in en de bal verdwijnt vlak achter de doellijn, de grensrechter let goed op en de 1-1. Ik begin wat te zweten, loop wat meer heen en weer en wil ut liefst richting kantine want Anne Hazes is aant warm draaijen. Als ik onrustugh word komt ut meestal niet goed. Ik kijk naar de hemel en vouw mijn handen in mekaar maar ut helpt niet, ut helpt nooit trouwes maar dat is ook logisch want ik kom al 55 jaar niet meer in de kerk en zit vanaf vrijdag tot en met zondagavond aan de bar bij de club en niet alleen om in de spiegel te zien…. Een ongevaarlijke aanval SVBO. De bal gaat richting buiten de 16 aan de zijkant. De bal is volgens mij al buiten die 16 maar de SVBO aanvaller is nog binnen die 16. Waarom is ie ook zo snel furdomme. Waarom denkt ie niet we hebben een punt ik ga weer verdedigend spelen. Nee in die 16 is ie en loopt tegen Jesse of Emiel aan, maakt niet uit wie blijft in de familie, achternaam weet ik ineens niet meer……of ze lopen tegen hem aan, kan ook. Fluitsignaal en wijst naar de stip. Jesse of Emiel dus tegen die aanvaller oplopend. Klootuh ! Vlak voor tijd en Sander kansloos 1-2. FVC met nog een scrimmage voor de SVBO goal maar lukt niet meer. Wel de uitval van SVBO met de 1-3.

Gelukkugh weten wij ons met zijn allen vrij snel over een desillusie heen te zetten. Ik dacht binnen 10 minuten in het Sportcafe dat de 1e spelers al op de tafel stonden om heen en weer te deinen op Hazes zijn lied

“ZEG MAAR NIETS MEER“
"DIE PUNTEN ZIJIJIJIJIJN WE KWIJ HEID ZEG MAAR NIETS MEER …….."

Met vriendelijke spo(r)tgroet,

Grapke

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!