Verslag Grapke | @vvHoogeveen - FVC

Hoogeveen 1 (zon)

3 - 1

FVC 1 (zon)

...
29'
...
73'
...
90'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse F

Datum

26 november 2017 14:30

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Geen schorsingen, geen blessures, niemand een weekendje weg Huttnheugte of een gameweekend en dat kan ook niet want we spelen tegen de koploper Hoogeveen en die willen daar blijven ook t/m de laatste wedstrijd.
Hoogeveen laat snel de bal gaan, veel positiewisselingen, opkomende backs, slimmerikken voorin Hartman en Zwikker middenveld, Manning altijd goed en de beste vanmiddag Thomas Reinders 19 jaar. Wel raar dat Cambuur Kippersluis uit Volendam haalt en een man of 5 uit Suriname. Ooh wacht even Andy Kreeft centraal achterin en alles wille winne zoals een aanvoerder betaamd. FVC zet druk naar voren en kan dat knap op brengen, komen het 1e half uur knap door. Bijna dan want de 1e corner in de 29e minuut wordt door Kreeft binnen geknikt 1-0. In de 38e min zal Cheriel kappen en hij kapt ook want Cheriel verdraaid zijn knie. Ziet er slecht uit, doodzonde voor het team maar voor Cheriel helemaal. Is altijd aanspeelbaar, raakt die bal bijna nooit kwijt en nog maar 19. Stefan van Hijum is de vervanger. FVC blijft goed mee doen en het is invaller Leon Faber die amper 4 seconden in het veld staat en Hoogeveen verrast 1-1. Leon vervangt Rick van Loon die ook in de draai niet lekker uit die draai komt en een knieprobleem oploopt. Rick kan gelukkig zelf het veld aflopen want als ik die moet ondersteunen met mien versleten heup en beide enkels kan ik me na de wedstrijd directs bij Rene Hoen laten inschrijven voor die scootmobiel met 6 versnelling.
Jordy van Loon met een prachtige actie in de 54e min en afgeeft op Leon Faber die voorlangs schiet. Jordy heeft trouwens meer goeie acties. Dat komt door de nieuwe lenzen zegt Jordy en hoeft Ype Kramer die GPS van mij ook niet meer te controleren. Reed ik voor mijn lenzen nog wel eens over Dokkum, nou niet meer.
Kwartier voor tijd een niet gevaarlijk ogende aanval van Hoogeveen maar als Hartman in de buurt is wel. Met een ultieme poging slidet hij die bal tergend langzaam richting hoek en onze keeper Sande Schaafsma op het verkeerde been 2-1.
Rene Hoen moet mee naar voren de laatste 10 minuten, wie weet, maar de wedstrijd wordt 3 minuten voor tijd in het slot gegooid door het arbitrale trio, nee 2 daarvan. Furdomme wat heb ik tegen die lui ? Ben allang blij dat ik zelf niet hoef te vlaggen of Henkie Smit of Swierstra die wel 10 punten voor de club binnenhaalde op een eerlijke manier.
Duel Brent Wijbenga die achteruit lopend een Hoogeveen aanvaller tegenkomt die gaat liggen. De scheids fluit niet en hij staat er ook nog beter voor want anders volg je het spel niet.Maar daar staat de 1e assistent met de vlag omhoog dus de scheids moet er wel even naar toe want hij blijft vlaggen. Ze maken 1 fout met z’ n twee jen. Ze doen geen hand voor de mond en ik kan goed liplezen van afstand. De scheids vraagt “waarom vlag je, ik vind dat er geen overtreding plaats vindt dus gewoon keeperbal en nou moet ik naar je toe lopen en misschien wel een rode kaart trekken omdat jij vlagt voor niets want dat zijn toch de spelregels dat als ik fluit voor een overtreding bij een doorbrekende speler en dat hebben wij als scheidsrechters en assistenten allemaal zelf bedacht toch ? Dat heb je toch wel gelezen in het verslag van Grapke FVC tegen Alcides, zelfde situatie waar de 1e assistent ook vlagde om niks en een rode kaart.
Ja zegt de assistent U hebt wel gelijk maar ik vond dat ik vandaag als 1e assistent niet echt aanwezig was, ik had net zo goed aan de andere kant kunnen gaan staan dus daarom dacht ik “ik laat even zien dat ik wel aanwezig ben en zo de wedstrijd op slot kan gooien door misschien een rode kaart en jammer genoeg net geen pengel. We hebben vooraf toch afgesproken dat we het met zijn 3 jen zouden doen, dus daar kunt U niet omheen meneer de scheids. Bjorn Kuipers laat Erwin Zeinstra ook nooit vallen. Ja daar heb je een punt zegt de scheids maar dan geef ik geen rode kaart want je moet eerlijk zijn en je zegt het zelf in feite was het geen overtreding
Maar je wil wel graag terug lezen in het verslag van Grapke dat je er vanmiddag bij was en als 1e assistent.
Vrije trap op de 16. Een geweldige bal via binnenkant kruising in het zijnet binnenkant doel 3-1.
Een klein hupje van de 1e assistent want hij weet ut nu zeker : ik sta in het verslag van Grapke.

Met vriendelijke spo(r)tgroet,

Grapke

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!