Verslag Grapke | GRC - FVC

GRC Groningen 1 (zon)

2 - 1

FVC 1 (zon)

...
20'
23'
...
50'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse F

Datum

5 november 2017 14:00

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Na de zeperd van vorige week 2 – 3 ooh nee 0-6 tegen Alcides moet FVC dit vandaag uit bij de onderste GRC even rechtzetten. Binnen 2 minuten FVC in balbezit en van achter opbouw en 2 x inleveren maar gelukkig benut GRC deze kansen niet. Hoe kan je zo beginnen. Dan ben je met je gedachten bij je vriendin die je op de zondagochtend niet los wil laate of je denkt alweer aan het Dorpsfeest in Goutum met Jannes……

Het duurt dan ook niet lang of de 1-0 valt voor GRC. In de 21e minuut. Onze jeugdige grens Alex vlagt voor buitenspel en volgens mij is dat ook zo want alleen de keeper van GRC staat niet buitenspel. Geen fluitsignaal van Sjoukje want de GRC speler komt vanuit het middenveld. Vlak daarop een FVC aanval met doorbraak, het vlagsignaal en jawel de fluit terwijl zij dit zelf niet kan beoordelen vanaf haar positie en het was 100 punten geen buitenspel, beetje jammer.
Rick van Loon scoort de 1-1 in de 24e min na een mooie actie van Ricky selluf. Schot in verste hoek.
De 2 GRC aanvallers switchen veel en zijn lastig, neem daarbij dat Lulofs ( 58 ) weer meedoet en de ballen nog prachtig kan wegleggen. FVC moet deze pot winnen en krijgen een 4 tal niet te missen kansen. De stand is dan 2-1 voor GRC want door 2 knullige verdedigende acties scoort GRC in de 50e min. Kalvin Robert de bal vanaf een meter of 3 via de lat over. Kalvin een kopbal vanaf 5 meter binnenkant paal, Leon Faber een vrije kopbal over, Robin Hollander schiet hoog over, Mickey Reitsma vrij in de 16 maar naast.. wel 5 kansen dus. Afijn maar weer snel vergeten, er zijn belangrijkere dingen dan voetbal.
Ja zeker MieToe ben slachtoffer geweest van sexuele intimidasie. En dat realiseer ik me nou pas na 52 jaar. Toen had ik ut nog niet in de gaten want ik was een jaar of 11. De lerares Nederlands en Godsdienst die me regelmatig kneep en ook sloeg met die lange lineaal. Ik zie haar gezicht nog voor mij..van die rode blosjes en haar ademhaling nam toe. Nu snap ik ook als ze me had geslagen en wegliep waar dat wat “natte “ geluid vandaan kwam…..Hoef ut niet meer aan te geven, zal wel verjaard zijn…..furdomme waarom was ik toen geen 18…….

Nou even serieus. Deze wedstrijddag nog even bespreken, onnodig verlies.
Gister 7 november bij de Herdenkingsdag van mijn moeder geweest welke was georganiseerd door het Hospice Marcellis Goverts Gasthuis waar ze haar laatste dagen heeft doorgebracht. Liefdevolle mensen.
Terwijl ik je mis
Gedenk ik je
Terwijl ik je mis
Vier ik je naam.
Terwijl ik je mis
Noem ik je naam
Je naam noemen
Geeft mij lucht.
Terwijl ik je gedenk
Dank ik je
Om wie je was
Om wie je nog bent.
Terwijl ik je dank
Je gedenk
Je vier
Je mis
Zoek ik mijn weg verder.

Met vriendelijke groet,

Grapke

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!