Déjà vu gevoel Leeuwarder Zwaluwen JO9-1 vs FVC JO9-2

FVC JO9-2

Nils Bergsma (schot)

Onder 9 zaterdag, JO9-2, 1e klasse 09

18 maart 2017 9:00

Ik weet het nog goed, een mooie zonnige dag op 24 september 2016, met om 9:00 uur Leeuwarder Zwaluwen JO9-1 vs FVC JO9-2 op het programma. Helaas verloren wij deze wedstrijd met 4-1, maar wel de complimenten voor het team van de leider van Leeuwarden Zwaluwen.

Met dit in het achterhoofd, zijn wij van de technische staf, ontzettend benieuwd wat onze toppers van FVC JO9-2 vandaag voor ons in petto hebben in de wedstrijd Leeuwarden Zwaluwen JO9-1 vs FVC JO9-2. Na de gebruikelijke warming up staan onze jongens alweer in hun vertrouwde positie voor de start van deze wedstrijd. De 1e helft hebben wij toch de overhand en na hard werken wordt de openingstreffer beheerst door Nils langs de keeper geschoten. Na een strakke counter van Leeuwarder Zwaluwen, in de linker hoek gedreven door onze jongens, zien zij toch een klein gaatje en valt de gelijkmaker. Desalniettemin wordt er heerlijk en goed gevoetbald en ziet Braydon kans om voor rust de 1-2 op de klok te zetten.

Na de hectische rust (want er was geen limonade geregeld) staan onze jongens als eerste in positie op het veld, te popelen om weer te mogen voetballen. De 2e helft gaan we er weer vol vertrouwen tegenaan en krijgen we op een gegeven moment 4 corners achter elkaar. De vierde corner wordt goed benut en de 1-3 staat op de klok. Na een ongelukkige uitbraak van de tegenpartij scoren zij toch nog hun 2e goal. Vanuit zijn positie als laatste man krijgt Sebas de bal en speelt hij via de rechterkant een vier tegenstanders uit waarna hij tegen een soort muur aanloopt. Hetzelfde gevoel zullen de tegenstanders ook hebben als ze Sebas (ons kanon) als laatste man tegenkomen. Wij hebben genoten van jullie spel en jullie hebben verdiend gewonnen.

Tijdens het penalty schieten spreek ik even met de leider van de tegenpartij en zij hebben en opzichte van vorig seizoen een ongewijzigd team. We spelen dus tegen dezelfde spelers als de vorig jaar en hij geeft een compliment dat FVC JO9-2 zo ontzettend is gegroeid en progressie heeft gemaakt. Van deze woorden kan ik alleen maar genieten en bekruipt mij toch wel een gevoel van trots. Trots op wat jullie als team allemaal hebben bereikt en hoe jullie zijn gegroeid.

Na een aantal trotse woorden van Arjen en een vreugdedansje (gelukkig vastgelegd op video) maken onze spelers zich op voor het verjaardagsfeest van Sebas. Maak er een mooie plezierige middag van en geniet!! Jullie, maar ook de ouders, zijn een mooi stel bij elkaar.