Welkom @ Friesche Voetbal Club

Borden voor aanduiding velden

Gisteren, 19 januari 10:45  Vorige week konden we de ontworpen en bestelde borden plaatsen die bij onze twee velden duidelijk maken waar gevoetbald moet worden. In de planning van de trainingen en de wedstrijden staan natuurlijk de nummers van de velden vermeld, maar vaak ook de delen van de velden als het gaat om halve- of kwartvelden. Om deze deelvelden nu nog duidelijker aan te geven zijn de nieuwe veldborden geplaatst. Een training of wedstrijd die in de planning op veld 5B1 staat is dus niet meer moeilijk te vinden voor onze leden en vooral voor onze gasten.meer »

41x gelezen

Alle leden kunnen weer sporten!

15 januari 9:00  Na de persconferentie van gisteravond waar versoepelingen, ook voor de sport, werden aangekondigd kunnen al onze leden vanaf vandaag weer sporten. Vooral voor de senioren is dit goed nieuws die geruime tijd niet of beperkt qua aantal konden sporten. Alle trainingen zullen weer volgens het normale schema worden gehouden. De maatregelen houden ook in dat tot de volgende datum, 25 januari, er alleen onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club zijn toegestaan. Voor de leden van het zaalvoetbal geldt dat zij een CTB moeten tonen. Verder zijn vanaf 13 jaar mondkapjes verplicht in de binnen faciliteiten, zoals kleedkamers en kantine.meer »

184x gelezen

Vandaag start trainingen jeugd 2022

10 januari 14:30  Vanaf vandaag starten de trainingen weer van onze jeugd. Voor vandaag is dit nog volgens het tijdelijke trainingsschema, maar vanaf morgen weer volgens het oude trainingsschema zoals dat op de teampagina’s van onze website staat. Vanaf morgen is trainen voor de jeugd (t/m 17 jaar) namelijk weer mogelijk tot 20:00 uur. Voor enkele (oudere) juniorenteams zijn de trainingstijden vanwege deze eindtijd aangepast. Dit wordt aangegeven in de desbetreffende teamgroepsapps.

89x gelezen

Harold Wekema ook volgend seizoen bij FVC

4 januari 21:00  Het volgende persbericht is verzonden: LEEUWARDEN – FVC en Harold Wekema, de hoofdtrainer van de eerste selectie zondag, maken in deze winterstop bekend dat zij ook volgend seizoen aan elkaar zijn verbonden. Beide partijen zijn dit overeengekomen ondermeer vanwege de zeer prettige samenwerking in de afgelopen drie seizoenen. Het seizoen 2022-2023 zal dan ook het vierde jaar in successie worden dat Harold het eerste team traint. In dat seizoen zal het eerste team uitkomen op de zaterdag.meer »

276x gelezen

In memoriam: Coetie Willemsma

16 december 21:15  Beste FVC’ers, Ons bereikte vandaag het droevige bericht dat Albert, beter bekend als Coetie, Willemsma vanochtend is overleden aan de gevolgen van corona nadat hij afgelopen vrijdag was opgenomen met klachten. meer »

594x gelezen

FVC Winter Fun Festival (update)

16 december 10:45  Op woensdag 23 februari 2022 organiseert Voetbalschool Doelbewust het FVC Winter Fun Festival. Oude datum was 29 december 2021 en in verband met huidige situatie verplaatst. Deelname is gratis en voor de jeugd van 6 tot 14 jaar. FVC leden mogen ook vriendjes en vriendinnetjes meenemen naar dit sportevent! Lunch en drinken wordt geregeld. Lijkt het jou leuk om aan deze dag mee te doen?meer »

289x gelezen

Nieuwe shirtsponsors FVC 45+2

16 december 10:15  Het tweede elftal van FVC 45+ presenteert met gepaste trots drie nieuwe shirtsponsors. Bouwonderneming Bob, Sanisale & Keukensale en LSG Schoonmaakgroothandel, zijn vanaf heden zichtbaar op de nieuwe shirts van de toppers van FVC 45+2. Deze drie sponsoren zijn al verbonden aan onze club, maar breiden hiermee hun sponsorschap uit. Een fantastische samenwerking waar wij als club en zeker als FVC 45+2 heel blij mee zijn. meer »

410x gelezen

FVC Banketstavenactie

8 december 8:30  Vanwege het grote succes van vorig jaar heeft FVC, in samenwerking met trouwe sponsorpartner Topbakker Dijkstra, ook dit seizoen weer besloten om de actie met die heerlijke ambachtelijke banketstaven te organiseren. Onze jeugd helpt de club om deze banketstaven aan de ‘man’ (lees: ook alle andere persoonsvormen) te brengen. Bestel je via onze Webshop dan ook graag de naam van de verkoper en zijn team vermelden, want er zijn voor hun weer leuke prijzen te winnen.meer »

410x gelezen

OG, for the heroes!

2 december 8:15  Het zijn bijzondere tijden waarin ook bedrijven en verenigingen het moeilijk hebben. Wat zijn wij als FVC dan ontzettend dankbaar en blij met onze hoofdsponsor OG. Directeur Marcel Borger heeft met OG onlangs voorzien in materialen voor de jeugd ten bedrage van € 2.500,00 ! meer »

216x gelezen

FVC-jeugd blijft trainen!

29 november 7:15  Na de aankondiging van de nieuwe maatregelen is afgelopen weekend naarstig overlegd en gepuzzeld hoe we de jeugd toch kunnen laten doortrainen. Dankzij onze Coördinatoren Onderbouw Stefan en Bovenbouw Robin en natuurlijk de flexibiliteit van onze trainers is het gelukt om een vervangend trainingsschema samen te stellen voor de komende drie weken. De trainingen voor onze jeugd vinden tijdelijk plaats tussen 15:00 en 17:00 uur.meer »

534x gelezen

Grote Clubactie, de eindsprint! 🏃🏼‍♂️🏃🏻‍♀️

24 november 17:45  Nu de deadline nadert voor de Grote Clubactie geven FVC 1 (zon) en FVC 1 (zat) het goede voorbeeld. Beide teams kochten een Superlot om bij te dragen aan de ondersteuning van onze jeugdopleiding. Een fantastisch gebaar mannen! Met de aanschaf van een Superlot steun je niet alleen FVC, maar vergroot je ook je eigen kans op mooie prijzen. Tevens maakt de club kans op €5.000,- voor de clubkas en krijg jij als koper nog extra aandacht op onze website en socials met naam en foto. Hoe mooi is dat!? meer »

132x gelezen

FVC Maatregelen Sporten

16 november 17:15  Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag en de nieuwsupdate hierover van de KNVB hebben wij de maatregelen die op ons sportcomplex gelden weer moeten aanpassen. Ook nu vragen wij ieders medewerking om deze regels te volgen, zodat wij met z'n allen er alles aan doen om (verdere) besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. De verkorte versie is inmiddels gedeeld in de groepsapp van de Onderbouw, Bovenbouw en Senioren.meer »

256x gelezen

Geef (FVC) een rondje!

16 oktober 10:15  FVC doet mee aan Rondje voor je Club: de leukste crowdfundingsactie van Nederland. Met deze actie spaart de club voor materialen. In de virtuele kantine haal je niet een rondje voor jezelf of je vrienden, maar doe je een donatie ter waarde van een rondje. Zo kunnen we samen het spaardoel van FVC realiseren. Hoe leuk is dat!meer »

289x gelezen

Nieuw bij FVC: motivatietrainingen

5 oktober 17:00  Het werd eind vorig seizoen al aangekondigd en per vrijdag 8 oktober wordt er dan ook daadwerkelijk mee gestart: motivatietrainingen. Deze extra training is elke vrijdag en voor spelers die het leuk vinden en gemotiveerd zijn om nog een extra keer per week te trainen. Aanmelden hoeft niet, leden van FVC kunnen gewoon komen op het tijdstip voor hun categorie en ze kunnen dus ook per week belijken of ze wel of niet gaan. Maar het heet natuurlijk niet voor niets motivatietrainingen!meer »

405x gelezen

In memoriam: Willem de Haan

28 september 17:30  Beste FVC’ers, Ons bereikte onlangs het droevige bericht dat Willem de Haan is overleden. Het afscheid van Willem heeft in besloten kring plaatsgevonden. Er zijn nog vele herinneringen aan Willem bij FVC en FVC’ers. Zo voetbalde zijn zoon Willem in de jeugd met Gerrit Wijbenga, thans bestuurslid en kennen deze families elkaar. Willem is ook jaren bestuurslid geweest en penningmeester in de tijd dat FVC op het Nylân en de Hemrik haar domicilie had. Zijn beide zonen Jelle en Willem hebben ook bij FVC gevoetbald. Willem is daarna ook altijd donateur gebleven van zijn FVC. meer »

708x gelezen

Aandacht derde helft!

19 september 17:00  Het gezellige vriendenteam FVC 45+2 stuurde mij een e-mail met daarin de vraag of ik een bericht kan plaatsen. Nou, dat doe ik dus bij deze. Wat daarin meteen opviel was ‘en ook aandacht heeft voor de derde helft’. En de vraag of ik met de doorgegeven kernpunten iets kon. Daar kan ik zeker iets mee, zie dit bericht dat wellicht vraagtekens oproept. Gezellige boel bij die mannen denk ik dan. Nu zul je denken waar gaat dit over? Oké, de mannen zoeken een keeper voor hun team. Zij omschrijven het zelf als volgt.meer »

554x gelezen

Grote Clubactie start vandaag

17 september 21:00  Afgelopen woensdag, 15 september, zijn op de training de meeste lotenboekjes voor de Grote Clubactie uitgedeeld aan de JO8 t/m JO12 spelers. Heb je deze nog niet ontvangen dan ligt hij klaar achter de bar, want vandaag (zaterdag 18 september) gaat de Grote Clubactie van start!meer »

446x gelezen

FVC prestatieteam naar de zaterdag

16 september 10:30  Op de gisteravond gehouden Algemene Ledenvergadering hebben de leden ingestemd met het voorstel voor de horizontale overgang van het prestatieteam van de zondag naar de zaterdag. De KNVB heeft deze keuze mogelijk gemaakt en gaat per volgend seizoen (2022-2023) in. Bij een handhaving in de eerste klasse zal het prestatieteam dus per volgend seizoen in die klasse op de zaterdag uitkomen. Met deze wijziging komt onze club tegemoet aan leden die steeds meer ervoor kiezen om op de zaterdag te voetballen en de club wil dit faciliteren. Voor spelers die op zondag willen voetballen blijft het mogelijk om in recreatie-elftallen te spelen.meer »

737x gelezen

Algemene Ledenvergadering

29 augustus 14:15  Op woensdag 15 september 2021 zal de volgende Algemene Ledenvergadering worden gehouden. De vergadering is uiteraard voor onze leden, maar ook ouders van jeugdleden zijn welkom. De vergadering vindt plaats in onze kantine en start 20:00 uur en de inloop is vanaf 19:30 uur.meer »

546x gelezen

Voetbalschool Doelbewust is terug!

13 augustus 12:00  Het kan jullie niet zijn ontgaan, want er is al veel over verschenen in de media. Voetbalbalschool Doelbewust maakt een doorstart en is na een jaar van afwezigheid weer actief met een trainingsmodule dit najaar. Iedere jonge voetbalfanaat kan dus (weer) gaan deelnemen aan de trainingen om zijn of haar talent te ontwikkelen. De trainingen vinden plaats op de zondagochtend op onze velden van FVC op sportcomplex Wiarda. De voetbalschool is ondergebracht in een stichting die ook zich zal bezig houden met andere voetbalvormen.meer »

645x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!