Regio Cup of Regen Cup?

6 juni 2021 12:00

Marcel Rijpstra

Na meer dan acht maanden was het dan eindelijk zover, er kon weer gevoetbald worden tegen andere clubs voor de jeugd tot 18 jaar. De KNVB heeft de verwachte versoepeling in de sport gebruikt om het plan voor een Regio Cup ten uitvoer te brengen. Aan het eind van een seizoen met een minimaal aantal aan wedstrijden toch nog vier zaterdagen aan de bak in een kleine competitievorm tegen clubs uit de regio. Weer wedstrijden spelen, maar voor veel jonge leden ook hun eerste wedstrijd. Hoe jammer is het dan dat het aan het begin van de ochtend een Regen Cup werd.

Het is vroeg in de ochtend als mijn telefoon op hol slaat en er veel berichtjes binnenkomen met het bijbehorende toontje. Tussen dat geluid door hoor ik dat er buiten ook flink wat geluid is en dat komt van een onophoudelijke stortvloed van regen uit de hemel. Al gauw zie ik ook de beelden van buienradar voorbij komen in de goepsapps. Daarop is duidelijk zichtbaar dat Leeuwarden in het centrum zit van een flinke storing en de kleur is dan ook flink rood. Het beeld van een hockeyclub in Nijmegen waar het water flink hoog voor de deuren staat van afgelopen week komt weer bij mij boven. Dit gaat gevolgen hebben voor de wedstrijden en dat is zo jammer.

FVC besluit om de wedstrijden die om negen uur starten af te gelasten mede vanwege onweer en bliksem en het feit dat de velden niet bespeelbaar zijn. Dan hebben we het niet alleen over natte velden, maar ook terpen op het veld waar water onder zit omdat het niet zo snel weg kan komen. Het zijn vooral de jonge teams die hiervan de dupe worden helaas en de ouders beschrijven in de verschillende apps ook de reacties van de kinderen. Daar wil ik graag een paar van delen om te laten zien hoe groot de teleurstelling is als je weer of voor de eerste keer een wedstrijd mag spelen en het gaat niet door.

 • Goedemorgen, gaat de wedstrijd gewoon door....
 • Gaan we voetballen? Of gaan we zwemmen?
 • Zijn zelfs kids die dit heerlijk vinden, ik hoor hem al heen en weer scharrelen boven. Die vind voetballen in de regen heel prettig.
 • Mogen ze eindelijk weer hebben we dit
 • .. hij staat al in vol ornaat 😝
 • Ik woon naast het veld zowat, hier hoost het nog..... even afwachten
 • Ik hoop dat het doorgaat. Heb hier een jongetje wat sinds half 6 al in tenue klaar staatπŸ˜…
 • Nou hier is 1 zwaar chagrijnig. Het is maar regen zegt ie. Laten we gewoon gaan πŸ˜…πŸ˜…
 • Die van mij heeft zich verstopt onder een deken... snapt er ook niks meer van...
 • Ik lees het nu ook. Kan wel janken 😭 mogen we eindelijk weer, hele week prachtig weer en dan op zaterdagmorgen dikke regen... Balen!!
 • Ja hier is iemand ook echt niet blij dat het niet doorgaat
 • Ja zonde.. Hij had er zo’n zin in.. Volgende week beter 😁
 • Bedankt voor bericht. Jammer dat het is afgelast, maar begrijpelijk.

 

Ook uitwedstrijden rond die tijd worden afgelast en sommige clubs gooien alle wedstrijden voor die dag er uit. Wij wachten nog even met die beslissing om te kijken wat het weer doet en dat blijkt een juiste te zijn, want vanaf 10 uur kan er worden gevoetbald. Op het hoofdveld kunnen we eerst alleen de linkerzijde gebruiken, want rechts zijn de ‘terpen’ nog niet verdwenen. Met vlieg en kunstwerk is een wedstrijd van de vroege ochtend in overleg met de tegenstander nog verplaatst naar later en kan dus ook doorgaan.

En zo zien we dus toch deze zaterdag weer wedstrijden na een lange tijd alleen maar trainen en voetbalactiviteiten van en binnen de club op de zaterdag. En wat voelt dat goed en de jeugd is zichtbaar uitgelaten en fanatiek bezig. Alleen al die geluiden van de wedstrijd over het sportcomplex is een verre en prettige herinnering die weer actueel is. Voor de teams die niet konden spelen zal aanstaande zaterdag de heuglijke dag zijn. Nog even wachten dus.

Delen

Lees meer over:
FVC Jeugd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!