og ... wat was het leuk!

15 november 2020 13:30

Marcel Rijpstra

Als je niet beter wist dan zou je gisteren op Wiarda denken dat het zomer was. Dan gaat het niet alleen over de positieve stemming die er heerste, maar ook jeugdleden die allemaal met een zonnebril op liepen en in hun nieuwe tenue. En dit laatste was het doel van deze zaterdag: de presentatie van het nieuwe tenue. Ook de volledige jeugd van FVC zie je voortaan spelen in deze nieuwe, maar toch ook weer oude kleuren. Het was een fantastische happening die werd afgesloten met de voor deze tijden gebruikelijke voetbalactiviteiten op de competitiezaterdag.

In het jubileumjaar speelde het eerste elftal van de zondag in het tenue waar FVC 100 jaar geleden mee startte. Natuurlijk het groen gele gestreepte shirt, maar met een zwarte broek en dito kousen. Bovenaan die voetbalkousen weer de groen gele verticale strepen zoals het wedstrijdshirt. De mannen (en ook vrijwel iedereen van de club) vonden het zo mooi dat het verzoek kwam om in dit tenue te blijven spelen. Dat verzoek is ingewilligd en de seniorenteams spelen nu al in dit tenue.

20201114_FVC_Presentatiedag_tenues_12.JPG

Bij de jeugd was het rood nog in gebruik, maar toen de tenues aan vervanging toe waren en er een hoofdsponsor en subsponsors werden gevonden ging het snel. Nieuwe shirts, broekjes en voetbalkousen voor de gehele jeugdafdeling is een flinke investering die zeker in deze moeilijke tijden er financieel flink in hakt. Dankzij hoofdsponsor OrangeGas en subsponsors De Risicodesk, LSG en FGD werd de noodzakelijke vernieuwing mogelijk gemaakt en staat onze jeugd er weer fantastisch op. Een kleine 300 jeugdspelers liepen gisteren dan ook trots in hun nieuwe kloffie. Ook mascotte Mr Spark was aanwezig op het sportcomplex.

20201114_FVC_Presentatiedag_tenues_07.jpg

Programma

Het programma voor de presentatie was aangepast aan de maatregelen en in drie fases werden de verschillende categorieën en hun teams vanaf veld zes door een prachtige welkomstboog geleid. Daarna gingen ze naar het hoofdveld waar de nieuwe teamfoto’s werden gemaakt. De teammanager leidde daarna zijn spelers via de looproute door het clubhuis naar de bestuurskamer waar elk jeugdlid in de daar opgestelde fotostudio op de gevoelige plaat werd gezet. Hier ontvingen zij ook allemaal die prachtige og-zonnebril. Via het balkon en de trap naar buiten om weer op te gaan in de voetbalactiviteiten, zoals elke zaterdag georganiseerd voor de jeugd.

20201114_FVC_Presentatiedag_tenues_02.jpg

Het was natuurlijk wel jammer dat de ouders en fans niet (direct) deel uitmaakten van de feestvreugde. Menigeen bleef op het parkeerterrein staan om toch een glimp van de festiviteiten op te vangen. Gelukkig hebben we de foto’s nog zullen we maar zeggen. Wij hopen natuurlijk met z’n allen dat het niet al te lang meer duurt voordat we weer gasten en toeschouwers kunnen ontvangen en weer de gezelligheid kunnen (terug)brengen. Wat zeg nou zelf, daarvoor is toch een vereniging en zeker bij FVC. Onze jeugd heeft in ieder geval genoten van deze fantastische dag en als we alle positieve reacties in de verschillende FVC groepsapps zien geldt dit toch ook voor de ouders. Als kader hebben we zeker genoten van deze prachtige dag en vooral van het zichtbare plezier van de jeugd.

20201114_FVC_Presentatiedag_tenues_01.jpg

Delen

Lees meer over:
FVC Activiteiten FVC Jeugd FVC Nieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!