Primeur: Online ALV voor FVC

Primeur: Online ALV voor FVC

28 mei 2020 22:30

Marcel Rijpstra

Het was gisteren een bijzondere avond. Omdat vanwege de coronamaatregelen een normale vergadering niet mogelijk was hield FVC haar eerste Online Algemene Ledenvergadering. Een speciale spoedwet maakte het mogelijk om in deze omstandigheden een digitale ALV te beleggen waardoor noodzakelijke besluiten alsnog in stemming kunnen worden gebracht en doorgang kunnen vinden. Zo ging het bij ons om het financiƫle verslag van jaargang 2018-2019 en de vaststelling van de contributie voor volgend seizoen.

Om half acht ’s avonds wordt de vergadering online open gezet en dan blijkt dat sommigen al ‘aanwezig’ zijn. Langzamerhand druppelen de leden en ouders van jeugdleden ‘binnen’ en kan er even na achten worden gestart. Ietwat onwennig opent onze voorzitter de vergadering. Ook na een testvergadering de avond ervoor blijft het toch vreemd om tegen een computer te praten waar je normaal de leden tegenover je hebt. Aan de aanwezigen wordt uitgelegd wat de procedure is voor de online vergadering. Al gauw komt de opmerking dat men de koffie en een plak cake mist.

Na de opening verteld Atte nog enkele zaken en dan meldt hij dat vooral Wim vanavond het woord zal voeren vanwege de financiële agendapunten. Allereerst geeft deze een zeer uitgebreide toelichting op het verslag van het jaar 2018-2019. De deelnemers aan de vergadering kunnen vragen stellen via de chatfunctie en daar wordt ook gebruik van gemaakt. Ook de kascommissie bij monde van Theo Eyzenga gaf ‘acte de presence’ en was online in beeld om de toelichting te geven op het financiële jaarverslag en hun goedkeuring daarvan. Na zijn verhaal beantwoord Wim de gestelde vragen en konden we verder naar het volgende agendapunt.

Zoals elk jaar werd ook in deze voorjaars ALV de contributie vastgesteld voor het volgende seizoen. De contributie- en kantine-inkomsten moeten ervoor zorgen dat al onze leden kunnen voetballen en dat mag niet afhankelijk zijn van sponsorinkomsten. Het basispakket voor onze leden moet kunnen worden betaald uit deze twee inkomsten en de sponsorinkomsten zijn voor het zogenaamde ‘extra pakket’. De afgelopen maanden is de gehele financiële huishouding van de club uitgeplozen en over gezet naar een nieuw boekhoudsysteem waardoor we een beter inzicht hebben in de financiële stromen en actuele status. De meerderheid van de deelnemers koos voor de door het bestuur voorgestelde laagste verhoging uit een keuze van twee opties.

Het was een bijzondere ervaring, zo’n online ALV. Voor zowel bestuur, die in een ruimte zat, als voor de deelnemers. Het is mooi dat het zo kon, want er moesten besluiten worden genomen, maar iedereen was het er toch wel over eens dat we graag in het najaar weer bij elkaar willen zitten. Vanaf 1 juli mogen de sportkantines weer open en mogen er weer 100 mensen bij elkaar komen onder de voorwaarden van de uitgevaardigde maatregelen. Met onze grote kantine en het aantal mensen die op een vergadering af komen moet dat zeker haalbaar zijn. We hunkeren naar het oude normaal al zal dat nog wel even op zich laten wachten. We kunnen in ieder geval weer steeds normaler trainen en volgend seizoen weer voetballen.

Delen

Lees meer over:
FVC ALV FVC Nieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!