Kennismaken met FVC zaterdag 1

3 april 2020 10:30

Marcel Rijpstra

Met ingang van het seizoen 2020-2021 start FVC met een nieuw hoofdstuk in de 100-jarige geschiedenis van de voetbalvereniging. Op voorspraak van de leden zal de vereniging komende seizoen van start gaan met een heuse zaterdagafdeling voor senioren.

Ondanks de bijzondere (corona)tijden wordt er achter de schermen hard gewerkt om dit nieuwe hoofdstuk tot een groot succes te maken. Er worden volop (video)gesprekken gevoerd en de eerste enthousiaste ‘nieuwelingen’ stellen we graag middels een kort interview aan jullie voor.

FVC_Ronald_Machiela_FVCZA1.pngAls eerste spreken we met de aangestelde hoofdtrainer Ronald Machiela. Ronald is 50 jaar oud en is al 12 jaar trainer bij FVC. Ronald is getrouwd met Karin en samen hebben ze drie kinderen (Simone, Stefan en Marc) die ook alle drie (respectievelijk bij Be Quick 1887, Blauw Wit’34 en FVC) voetballen.

Naast zijn dagelijkse werk als Risicospecialist Verzekeren bij De Risicodesk is Ronald ook actief als vennoot/trainer bij Voetbalschool Doelbewust.

Ronald heeft zich de afgelopen jaren, mede ook dankzij LVV Friesland, verder kunnen doorontwikkelen als trainer. Naast jeugdtrainer bij FVC is hij bij LVV Friesland samen met Lammert Meijer (oud-FVC en huisfotograaf) twee jaar hoofdtrainer geweest en heeft hij in die tijd zijn UEFA-B diploma behaald.

Ronald is zeer enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen binnen de club: “Als je ziet wat er nu, ondanks de coronacrisis, in de afgelopen drie weken allemaal achter de schermen is gebeurd en wie er inmiddels allemaal zijn ingestapt en/of hebben aangegeven wat bij ons te willen doen dan kan het niet anders dan dat we er met elkaar een enorm succes van gaan maken!”


FVC_Robin_Edens_FVCZA1.pngAfgelopen week is bekend geworden dat ook Robin Edens komend seizoen als (assistent)trainer bij Zaterdag 1 zal aansluiten. Robin doet dat naast zijn trainerschap bij onze O15-1.

Robin, 21 jaar oud en nog woonachtig bij zijn ouders in Wolvega, is voor veel FVC-ers inmiddels een bekend gezicht. Helaas heeft Robin zijn voetbalcarrière door een vervelende blessure vroegtijdig moeten staken maar inmiddels houdt hij zich als ambitieuze trainer gelukkig volop bezig met het ontwikkelen van onze jeugdspelers.

“Ik wil me als trainer erg graag verder ontwikkelen. Er wordt een ambitieuze zaterdagafdeling neergezet en het lijkt me super om hier aan mee te bouwen om zodoende een mooie basis te leggen voor ‘het nieuwe FVC’.

Ik ben super blij dat FVC mij deze kans biedt. Na mijn eerdere ervaringen als voetballer en speler heb ik super veel zin om te starten met Zaterdag 1”.


FVC_Arjen_Veenstra_FVCZA1.pngNadat Ronald Machiela had aangegeven de uitdaging als trainer aan te gaan, is ook Arjen Veenstra vrijwel direct ingestapt.

Arjen Veenstra (46 jaar) is voor velen binnen de club bekend als vader van Rens en Mart, mede-eigenaar van LSG Schoonmaakgroothandel, actief in de sponsorcommissie en man van Henderina die vrijwilliger is bij de Commissie Kleding.

“Ik vind het een geweldige uitdaging om er met elkaar voor te zorgen dat we voor de toekomst van onze jeugd een prachtige fundering leggen waarmee we spelers, die op zaterdag willen blijven voetballen, binnen FVC kunnen behouden.

Het lijkt me machtig en erg leerzaam om Ronald en Robin daar waar mogelijk op het trainersveld en zaterdags te ondersteunen en heb er daarnaast enorm veel zin in  om samen met onder andere Timo en Marten een prachtig sponsornetwerk op te bouwen”.  


FVC_Timo_van_den_Akker_FVCZA1.pngTimo van den Akker is sinds de senioren door zijn vrienden verbonden met FVC en voelde zich gelijk thuis bij onze mooie club.

Ook Timo was erg enthousiast bij het horen van de ambitieuze plannen van de nieuwe zaterdagafdeling. Timo is 28 jaar oud, een echte verbinder en in het dagelijkse leven leaseadviseur bij Bourguignon Lease te Leeuwarden.

 ‘We gaan ervoor zorgen dat we met elkaar een nieuw FVC met een prachtig sponsornetwerk opzetten waarbij we sponsoren ook daadwerkelijk met elkaar willen verbinden.

De plannen voor een eerste netwerkavond zijn al zo goed als klaar en zullen we na de zomer gaan presenteren.”


FVC_Marten_Sijbranda_FVCZA1.pngOok Marten Sijbranda heeft het FVC-DNA en is net als Timo erg enthousiast over de nieuwe plannen van de zaterdagafdeling bij FVC. Marten, 28 jaar en samenwonend met Simone Beek (jazeker, de dochter van…) heeft in de jeugd zeven prachtige jaren het groen-gele shirt mogen dragen.

Doordeweeks is Marten werkzaam bij Alertec, hier is hij de verbindende schakel tussen vakkracht en opdrachtgever en weet hij altijd de juiste match te maken. Door zijn brede netwerk in Leeuwarden en omstreken is hij erg gedreven om FVC naar een hoger niveau te brengen. 

 “Toen Timo mij benaderde om het sponsorgedeelte voor de zaterdag-afdeling op te pakken was ik gelijk enthousiast,  zaterdag voetbal is de toekomst en nu het juiste moment om daarop in te springen! Het moet gaan leven onder de mensen, zaterdagavond voetbal, een biertje en live muziek zijn garanties voor een gezellige avond. Zakelijk liggen hier ook genoeg kansen. Hoe gaaf zou het zijn als we iets van een soort Businessclub kunnen opzetten waar mensen met een groen/geel hart kunnen samen komen. Hier hebben Timo en ik al volop ideeën over.’’


Keeperstrainer en Medische Staf

Ook FVC Zaterdag 1 zal komend seizoen gebruik gaan maken van de diensten van onze keeperstrainer Andre Zeldenthuis en (op dinsdags) van de aanwezige medische stafleden, Watto van der Velde en Rob Willemsma.

Bron: FVC zaterdag 1
Delen

Lees meer over:
FVC zaterdag FVC zaterdag 1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!