Waarom???

9 februari 2020 12:30

Marcel Rijpstra

Waarom zou je anderen in gevaar willen brengen? Waarom laat je gevaarlijke rotzooi achter? Waarom wordt er misbruik gemaakt door derden in het gebruik van de velden? Allemaal vragen die bij ons opkomen als we voor de tweede week merken dat er glas ligt op veld 6. Bruin glas verspreid over een groot gedeelte van deel B van dat veld. Een levensgevaarlijke situatie uiteraard als daar kinderen hun wedstrijden moeten spelen. Het zou toch jammer zijn als de goeden het met de kwaden moeten ontgelden en het sportcomplex op slot zou moeten.

Want dat zou een van de reacties en maatregelen kunnen zijn als dit te vaak gaat voorkomen. En dat zou natuurlijk erg jammer zijn voor de jeugd uit de omringende wijken die hier hun balletje trappen. Beide clubs op sportpark Wiarda zijn erg coulant wat dat betreft, maar men moet zich wel gedragen en alles netjes achterlaten en geen zaken vernielen. Want ook regelmatig vinden wij allerlei rotzooi, zoals plastic flesjes en dergelijke, die niet worden opgeruimd. Er staan genoeg afvalbakken, dus het is gewoon een kwestie van fatsoen.

Wij doen dan ook een dringend beroep op die mensen en jeugd die het sportcomplex niet in clubverband en buiten de clubtijden gebruiken. Gooi geen flesjes kapot, zorg niet voor gevaarlijke situaties en ruim jullie rotzooi op, zodat onze teams gewoon op tijd en veilig kunnen trainen en wedstrijden spelen. Dan hoeven onze vrijwilligers niet eerst glas te zoeken en alles op te ruimen voordat er gestart kan worden. Wij hopen ook dat ouders die dit lezen dit onder de aandacht (willen) brengen bij hun kinderen. Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat sportcomplex Wiarda een prachtige locatie blijft voor alle sporters.

Delen

Lees meer over:
FVC Nieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!