In memoriam: Akkie Terpstra

In memoriam: Akkie Terpstra

27 december 2019 8:00

Marcel Rijpstra

Beste FVC’ers,

Ons bereikte eergisteren het droevige bericht dat Akkie Terpstra is overleden. Dit nieuws kwam zeer onverwacht, vooral omdat velen vorige week nog met haar hebben staan praten in het sportcafé van FVC. Zoals altijd ging het over de club en ging ze de discussie niet uit de weg. Niemand heeft toen kunnen vermoeden dat we deze week een dergelijk triest bericht zouden ontvangen.

Akkie is de vrouw van Jan Terpstra, de moeder van Hans en Tim en de oma van Jari die momenteel in het eerste van FVC speelt.  Akkie stond nog volop in het leven en het was voor ons allemaal een schok toen ons het bericht van overlijden bereikte.

De familie Terpstra, Jan en Akkie, is hun hele leven al verbonden aan FVC. Ze zijn met hun rijwielhandel de langst zittende sponsor van FVC, al ruim 60 jaar. Vele functies binnen de club werden door haar man Jan ingevuld, zoals bijvoorbeeld leider van het eerste elftal, jeugdtrainer en voorzitter van het jeugdbestuur. Akkie stond hem altijd bij en was aan zijn zijde een betrokken steun.

Ze was een trouwe supporter van haar zonen Hans en Tim en ook van haar kleinzoon Jari. Jan en Akkie waren onafscheidelijk op de voetbalvelden waar hun kinderen en kleinkinderen hun wedstrijden speelden. Akkie was destijds lid van de FVC Damesclub waar zij zich ondermeer inzette voor het regelen van fruitschalen voor de zieken en het Sinterklaasfeest voor de kinderen. “FVC is een stuk van ons leven geworden” zei ze eens in een interview. De vele plakboeken onderstrepen dit.

Met haar overlijden verliezen we een warme, lieve en betrokken vrouw die FVC altijd een warm hart toedroeg. Een supporter in hart in nieren.

Wij wensen Jan, de kinderen Hans en Eelk-Ant, Tim en Renate en de kleinkinderen Sanny, Jari, Esmée en Jasmijn, familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Bestuur Friesche Voetbal Club
Bron: Bestuur
Delen

Lees meer over:
FVC Nieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!