Voorlopige indeling jeugdteams 2019-2020

13 juni 2019 15:30


Dit is de voorlopige indeling van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen 2019-2020. Hoofd Jeugdopleiding, de Coördinatoren van de Boven-, Midden- en Onderbouw en dus de TC Jeugd zijn in samenspraak met of met informatie van (keeper)trainers/ leiders mede via overleg tot deze indeling gekomen.

De komende periode zal gewerkt worden aan de verdere invulling van trainers en leiders bij de teams. Deze zal later, in de komende periode zo niet binnen enkele weken, ook bekend worden gemaakt. Dit laatste geldt ook voor het nieuwe trainingsschema voor het nieuwe seizoen.

Beleid

De indeling van de jeugdteams is gebaseerd op observaties door onze Hoofd Jeugdopleiding samen met de Coördinatoren van de verschillende categorieën bij wedstrijden en trainingen en informatie van de (keeper)trainers/ leiders. Bij de indeling neemt het Jeugdbestuur o.a. de volgende uitgangspunten in acht, welke onderdeel zijn van het FVC selectiebeleid Jeugd:

  • Het uitgangspunt is dat de beste spelers zoveel mogelijk in een selectieteam spelen. Daarnaast willen we onze jeugdleden voor zover dat mogelijk is plaatsen bij teamgenoten met een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau, zodat het hele team kan worden geplaatst in een klasse waar ze voldoende worden uitgedaagd, maar zeker ook met plezier kunnen voetballen. Waar mogelijk houden we ook rekening met de ‘nieuwe indeling’ van de KNVB en dus leeftijd.
  • Aspecten die meegenomen zijn in de observatie/ indeling zijn:
    persoonlijkheid, motivatie, gedrag, technische vaardigheden (inclusief handelingssnelheid), tactische vaardigheden, motorische kwaliteiten en leeftijd
  • Bij verplaatsing naar een ander team hebben we geprobeerd spelers zoveel mogelijk bij elkaar te houden, zodat spelers niet alleen in een heel nieuw team komen of blijven.
  • Alle indelingen van de verschillende teams zijn onder voorbehoud. Wanneer het nieuwe seizoen start en tijdens de winterstop, kunnen er omstandigheden zijn om deze indeling te wijzigen! Vooral de instroom van nieuwe (startende) voetballers bij de jongste teams is een reden om een aanpassing te doen in de samenstelling.


Uitgelicht

Ook dit seizoen zijn er een aantal uitdagingen geweest met betrekking tot de indeling. Waar we bijvoorbeeld afgelopen seizoen een JO12 konden samenstellen, is dit voor het komende seizoen niet gelukt. Dit heeft met name te maken met de totale aantallen in de JO13, JO12 en JO11. Wanneer we een JO12 zouden samenstellen, komen we met de aantallen in de andere categorieën niet goed uit. Daarom hebben wij besloten om dit jaar vooralsnog geen JO12 samen te stellen, zodat andere teams niet te weinig spelers hebben.

De ervaring leert dat er de komende periode nog aanmeldingen binnen komen voor met name de JO7 en JO8. Hier zullen dan ook nog teams worden toegevoegd of wellicht kleine veranderingen in teamsamenstelling plaatsvinden.
Voor de overige categorieën geldt ook dat alle indelingen onder voorbehoud zijn. Aan- en afmeldingen kunnen nog verschuivingen veroorzaken. Daarnaast geldt, met name voor selectieteams, dat er na de bekerwedstrijden (september) nog aanpassingen kunnen plaatsvinden. Dit geldt daarna ook voor tijdens de winterstop. Uitgangspunt is dat ieder kind op zijn/ haar niveau met plezier kan voetballen!

Indien er nog vragen zijn over de indeling dan  is het Jeugdbestuur bereid om individueel een toelichting te geven op de gemaakte keuzes. We wensen jullie allemaal, ouders en spelers, een fijne zomervakantie toe en zien jullie na de zomervakantie graag weer terug bij FVC.

Voorlopige indeling jeugdteams seizoen 2019-2020 v7

Met vriendelijke groet,

FVC Jeugdbestuur

Bron: Jeugdbestuur
Delen

Lees meer over:
FVC Jeugd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!