Nieuwe brochurelijn in nieuwe huisstijl

12 januari 2018 12:00

Marcel Rijpstra

De afgelopen maanden, zo niet jaren, is er hard gewerkt om alle zaken van en rondom het beleid van FVC op papier te zetten. Maar ook dingen als formulieren, draaiboeken, gebruiksaanwijzingen, presentatiesjabloon en handleidingen voor verschillende zaken zijn geschreven en/ of onderhanden genomen en in de nieuwe huisstijl gezet. Er zijn nu in totaal meer dan 30 documenten die informatie geven en/ of ingezet kunnen worden. Een prachtig resultaat waarmee FVC weer een deel van de verdere professionalisering heeft gerealiseerd.

Een deel van de brochures zullen aan (ouders van) nieuwe leden worden uitgereikt in de nieuwe Informatiemap die men ontvangt bij het ophalen van de kleding en sporttas. Op deze manier hebben nieuwe leden de belangrijkste informatie gekregen en kunnen zij kennis nemen van het beleid van de club. Dit geeft duidelijkheid en kan snel eventuele vragen beantwoorden, maar ook aangeven wat van leden/ ouders mag worden verwacht en vice versa van de club. Voorbeelden van brochures in de Informatiemap zijn: Gedragscode, Teamafspraken, Kledingreglement, Ouders, Alcohol, Douchen en de Club van Honderd. Deze brochures zijn ook voor leden beschikbaar via onze website. (via menukeuze ‘Onze club’ en ‘Beleid’).

De overige brochures en documenten zijn om de andere zaken binnen de vereniging in goede banen te leiden en informatie daarover te verstrekken. Duidelijkheid, consistentie en kennis van regels zijn hierbij erg belangrijk en ook dat iedereen die dit aangaat navenant kan handelen. Voorbeelden zijn brochures voor/ over: Scheidsrechters, Aanmelden (procedure), Reiskostenregeling, Sponsorgroep met aanvulling over kleding, Toernooien, Leerplannen enzovoorts. Maar ook formulieren zoals: Aanmeldingsformulier, Opzeggingsformulier, Uitgifteformulier, Bruikleenovereenkomst (scheidsrechters)kleding, Vrijwilligersovereenkomst en dergelijke.

Tevens ook handleidingen en gebruiksaanwijzingen zoals: Gebruiksaanwijzing ballenpomp, Handleiding E-mail, Handleiding CMS voor leiders. Tenslotte ook nog hulmiddelen zoals: presentatiesjabloon in FVC-huisstijl, Voetbalnotitiekaart (voor de scheidsrechters), draaiboeken voor verschillende evenementen, leerplannen en de vele FVC graphics ter ondersteuning op de website en sociale media.

Als we alles eens goed bekijken dan denk ik dat FVC aardig uniek is te noemen met een dergelijke hoeveelheid en op elkaar afgestemde documenten in een eigen huisstijl die het reilen en zeilen van de club beschrijven en/ of ondersteunen. Het is in ieder geval een prachtige mijlpaal in de verdere professionalisering van onze voetbalclub. Onze huisdrukker CSL digitaal heeft ervoor gezorgd dat de brochures en de Informatiemap perfect zijn gedrukt en zo bijdragen aan het professionele imago van FVC.

Delen

Lees meer over:
FVC Beleid

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!