Het was Super Sinterklaas

23 november 2017 18:00

Marcel Rijpstra

Afgelopen woensdagmiddag was het Sinterklaas bij FVC voor de jongste pupillen van de O7, O8 en O9 categorie├źn. Meer dan 60 kinderen die een prachtige middag hebben gehad en we zagen dan ook alleen maar blije en lachende gezichten. Ook de ouders waren zeer tevreden en de organisatie kreeg dan ook tijdens en na het feest verschillende complimenten. De kinderen zelf vertrokken naar huis met een prachtig cadeau en dat maakte het feest helemaal af natuurlijk.

Rond kwart voor vier stonden de eerste kinderen al zenuwachtig in de hal beneden. Verschillende uitgedost als een zwarte of witte Piet. Nadat Kevin plaats had genomen bij de trap konden de namen worden opgezocht en afgevinkt en dan snel naar boven. Daar stonden in de kantine (met de bestuurskamer erbij getrokken) alle tafels en stoelen versierd klaar om iedereen een plaatsje te geven. Als iedereen dan ook zit neemt Anne Marie het woord en legt uit wat ze vanmiddag allemaal gaan doen.

Eerst wordt er aan de tafels geknutseld, getekend en gekleurd en is het al een gezellige boel. Er is ook drinken en natuurlijk snoepgoed. Dan ontdekken sommige kinderen zwarte Pieten op het veld voor de kantine. Anne Marie geeft aan dat ze daar naar toe moeten en kan ze nauwelijks keren bij de deur naar de trap voor het clubgebouw. Aangekomen bij de Pieten krijgen ze pepernoten en melden deze dat er zes pakjes zijn verstopt op het sportcomplex. Ze zijn nog niet uitgesproken of de zwerm kinderen waait uit naar alle kanten op zoek naar de cadeaus.

Als deze zijn gevonden gaat het weer richting kantine en krijgen de vinders een leuk cadeau van de Pieten zoals een voetbal. Daarna begint de kinderbingo en helpen de Pieten en enkele ouders de kinderen om de juiste getallen niet te missen op hun kaart. Als de eerste bingo wordt geroepen klopt dit en wordt de eerste prijs uitgedeeld. Al snel daarna een tweede bingo, maar die is vals en dat betekent dus zingen en dat gebeurd zonder blozen. Als de kaarten zijn volgespeeld zijn de prijzen ook uitgedeeld aan de winnaars en is het nog wat drinken en snoepen.

Als de middag uiteindelijk is afgelopen krijgt elk kind een cadeau uitgedeeld en lopen ze met een grote lach op hun gezicht richting de uitgang en naar huis. Het was een super Sinterklaas middag en iedereen heeft ontzettend genoten. Zoals gemeld heeft de Commissie Activiteiten op deze middag maar ook naderhand verschillende complimenten en bedankjes gekregen. Vanaf deze plaats willen wij nogmaals iedereen die aan deze fantastische middag heeft meegewerkt, onder aanvoering van Anne Marie, nogmaals bedanken.

Kijk in de Mediagallerij voor een impressie van deze middag.

Delen

Lees meer over:
FVC Jeugdactiviteiten

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!