Werkzaamheden bij sportcomplex Wiarda

16 november 2017 11:00

Marcel Rijpstra

We kennen het allemaal wel. Op zaterdag is het parkeerterrein (zo goed als) vol en worden de auto’s langs de toegangsweg half op de stoep geparkeerd. Buiten het feit dat hierdoor twee auto’s elkaar nauwelijks meer kunnen passeren geeft het ook een zeer onveilige situatie, ook voor de fietsers die naar het sportcomplex komen en moeten oversteken. FVC en Blauw Wit hebben dit bij de gemeente aangekaart, omdat de verkeersveiligheid in het gedrang is.

In overleg met de gemeente en Veilig Verkeer Nederland is men tot een aantal oplossingen gekomen. Eén daarvan is het verbreden van de toegangsweg. De gemeente gaat dit probleem nu aanpakken en dus zullen er meerdere weken belemmeringen zijn door deze werkzaamheden.

Vanaf maandag 20 november aanstaande wordt begonnen  met de verbreding van de Ublingaplantage, de toegangsweg naar sportcomplex en buurtschap Wiarda. De weg wordt met een (1) meter verbreed en dit wordt gerealiseerd aan de kant van het fietspad. De verbreding wordt vaksgewijs uitgevoerd en daardoor zal op die plaats slechts een (1) rijstrook beschikbaar zijn. Het zal dan ook zo goed als zeker verboden zijn om hier te parkeren om de doorstroom te bevorderen.

De werkzaamheden duren naar verwachting zo'n drie weken en kunnen dus overlast veroorzaken voor het verkeer van- en naar sportcomplex en buurtschap Wiarda. Wij willen onze leden dan ook vragen hier rekening mee te houden en zoveel mogelijk met de fiets te komen. Als het niet anders kan en je moet toch met de auto komen zorg er dan voor dat je deze netjes in het parkeervak zet, zodat alle vakken benut kunnen worden. Dit is overigens een permanent verzoek.

Bedankt voor de medewerking.

Bron: Gemeente Leeuwarden
Delen

Lees meer over:
sportcomplex Wiarda

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!