Succes voor JO11-2 op toernooien

3 januari 2017 9:00

Marcel Rijpstra

Ons JO11-2 team heeft aan het einde van vorig jaar nog mee gedaan aan een toernooi. Ze hebben deelgenomen aan het eerste Havenstadjeugdtoernooi in Harlingen. Ook noemen we het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) van afgelopen juni nog even vanwege een prachtige registratie. Beide toernooien eindigden met fantastische successen.

Op  zaterdag 31 december werd aangetreden in het Havenstadtoernooi welke voor de 36ste keer werd gehouden en deze keer voor de eerste keer ook voor jongeren. Jeugdteams uit dezelfde categorie van AVC, fc Harlingen, Franeker, FVC, Makkum en Zeerobben gingen met elkaar de strijd aan in de sporthal. In de kleine hal werd gespeeld met hockeygoals die een slagje grote zijn en dat betekende spektakel.

Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Dat de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren bleek wel uit de uitslagen, alles zat erg dicht bij elkaar.

FVC werd winnaar van poule B en mocht het in de finale opnemen tegen fc Harlingen, de winnaar van poule A. De finale werd gespeeld in de grote hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. FVC kwam al snel 0-1 voor, maar Harlingen toonde veerkracht en maakte 1-1, daarna kon het alle kanten op. De scheidsrechter floot na 15 minuten af en dat betekende dat er penalty’s moesten worden genomen. Deze werden beter genomen door FVC en die mochten zich de winnaars noemen van het allereerste Havenstadjeugdtoernooi.